Plassering i fond for bedrifter
Med fond får bedriften din bedre avkastning på overskuddet enn det du får på vanlig konto.
Med fond får bedriften din bedre avkastning på overskuddet enn det du får på vanlig konto.
Vi anbefaler bedrifter å velge enten rentefond eller aksjefond.
Vi ønsker at bedriften skal få mest ut av investeringene, derfor tar vi kun betalt for å forvalte pengene til bedriften på best mulig måte.
Bindingstid | ingen |
Minsteinnskudd | fra 100 kr |
Pris på fond | Prisliste fond (PDF) |
Pris til banken | 0,10% - 0,35 % |
Det finnes ulike typer fond innenfor forskjellige bransjer og geografi. Fond kan også spesialisere seg på ulike typer bedrifter. Få oversikt over alle fondene vi tilbyr og priser.
Nå kan bedriften din kjøpe og selge fond i mobilbanken.
Bedriften kan velge mellom aksjefond, rentefond og kombinasjonsfond.
Aksjefond: Et aksjefond består av eierandeler i flere børsnoterte selskaper. Dette betyr at du ved å investere i et aksjefond indirekte eier aksjer i de ulike selskapene som fondet har investert i. Bedriften tjener penger hvis den samlede verdien av selskapene i fondet stiger. Aksjefond passer for deg som ønsker høy avkastning og tåler at investeringene svinger i verdi.
Aksjefond kan være indeksfond eller aktivt forvaltede fond. Her kan du lese mer om forskjellen på aktivt forvaltet fond og fond som følger en index.
Rentefond: Ved å spare i rentefond låner du i praksis bort pengene dine til flere selskaper. Du tjener penger på renten som selskapene betaler på lånet. I et rentefond tjener man ikke like mye som i et aksjefond, men det er en mer forutsigbar investeringsform fordi risikioen er lav.
Kombinasjonsfond: Et kombinasjonsfond består av både aksjefond og rentefond, og det er forholdet mellom disse som avgjør kurssvingninger og forventet avkastning. Vi anbefaler som utgangspunkt ikke kombinasjonsfond til bedrifter, siden det kan medføre høyere skatt.
Se også:
Plassering i fond for bedrifter
Oversikt over alle fond vi tilbyr
Indeksfond er en form for aksjefond, og beskriver hvordan fondet forvaltes. Det skilles mellom aktiv og passiv fondsforvaltning, også kalt aktivt forvaltede fond og indeksfond.
Indeksfond er passivt forvaltede fond, hvor fondet har som mål å følge utviklingen til en referanseindeks, for eksempel Oslo Børs. Det er ingen forvaltere som aktivt tar stilling til hvilke aksjer eller verdipapirer som skal kjøpes og selges. Denne type forvaltning krever lite oppfølging, noe som gir lavere kostnader.
Risikoen i fondet følger den generelle risikoen i referansemarkedet over tid.
Til sammenligning har aktivt forvaltede fond en forvalter, eller et team av forvaltere, som bestemmer hvilke aksjer eller verdipapirer som skal kjøpes og selges. Målet er å gi deg som eier fond høyere avkastning enn referanseindeksen fondet måles mot.
Se også:
Plassering i fond for bedrifter
Oversikt over alle fond vi tilbyr
Kort om avkastning
Historisk avkastning for fond er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning avhenger blant annet av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.
For at nettsidene skal fungere, må vi bruke tekniske informasjonskapsler. Denne kan derfor ikke slås av
Kryss av hvis du vil slippe å gjøre de samme valgene hver gang du er på nettsidene våre. Funksjonelle informasjonskapsler lagrer opplysninger om din bruk av nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort, slik at du kan få funksjonalitet tilpasset deg
Kryss av hvis du vil at nettsidene våre skal bli bedre og enklere å bruke. Informasjonskapslene lagrer statistikk, og brukes for å analysere hva du gjør på nettsidene. Denne informasjonen hjelper oss til å forstå hvordan nettsidene blir brukt, noe som gjør at vi kan forbedre oss
Kryss av hvis du vil ha innhold som er tilpasset deg. Informasjonskapslene samler informasjon om ditt bruksmønster og dine interesser. Dette gjør at vi kan gi deg mer relevant og tilpasset markedsføring, også gjennom våre samarbeidspartnere, på for eksempel nettsider, annonser og i sosiale medier