Gruppelivsforsikring
Med gruppelivsforsikring får familien som sitter igjen økonomisk hjelp hvis den ansatte dør.
Med gruppelivsforsikring får familien som sitter igjen økonomisk hjelp hvis den ansatte dør.
Gruppelivsforsikring dekker familien til den ansatte ved død, og utbetales uansett dødsårsak, tid og sted. Forsikringssummer og tilleggsdekninger kan tilpasses bedriftens behov.
Dekninger | ||
---|---|---|
Ansattes død | Dekkes av Standard | |
Tilleggsdekninger | ||
Barnetillegg | Dekkes av Standard | |
Ektefelle/samboers død | Dekkes av Standard | |
Uføreforsikring | Dekkes av Standard |
Forsikringen utbetales som en skattefri engangsutbetaling.
Ved dødsfall utbetales erstatningen som hovedregel til ektefellen din. Er du ikke gift, utbetaler vi til arvingene dine, etter arveloven eller testamentet ditt. Annen utbetalingsrekkefølge kan være avtalt på din avtale, så se forsikringsbevis for hva som gjelder.
Hvis den ansatte ønsker at noen andre skal motta erstatningen, kan det gjøres ved å sende inn skjema for begunstigelse.
Hvis dere også har yrkesskadeforsikring hos oss, kan vi samordne utbetalingene ved død (inkludert eventuelt barnetillegg).
Ønsker du å endre hvem som skal motta erstatningen?
Bedriften bestemmer selv hvor store forsikringssummene skal være.
Forsikringssummen baseres ofte på Folketrygdens grunnbeløp (G) og reguleres når denne summen oppdateres – 1. mai hvert år. Det gjør at forsikringsverdien følger lønns- og prisstigningen.
Det er også mulig å basere forsikringssummen på lønn eller et fast beløp. Forsikringssummen kan være lik for alle ansatte, eller trappes ned etter hvert som en ansatt blir eldre.
Har bedriften allerede gruppelivsforsikring hos oss, må du logge inn og laste ned vilkårene som gjelder for din bedrift.
Nedenfor kan du laste ned standardvilkårene som er utgangspunktet, hvis du kjøper forsikring i dag. Det er viktig å vite at du får skreddersydd forsikringsavtalen og vilkårene etter bedriftens behov.
Begunstigelse betyr at du velger hvem som skal motta forsikringssummen din hvis du dør. Den begunstigede personen får utbetalingen, og kan bruke den til å nedbetale gjeld og dekke utgifter ved din død.
Det er mange husstander i Norge som er avhengig av to inntekter, og som må gjøre store økonomiske endringer om en av inntektene forsvinner. I ytterste konsekvens betyr det at hen må selge huset og andre eiendeler.
Hvis du har en livsforsikring – enten i form av en privat livsforsikring (individuell), en kollektiv livsforsikring (via forbund) eller en gruppelivsforsikring (via arbeidsgiver), bør du velge hvem som skal være begunstiget. Hvis du ikke har valgt hvem som skal være begunstiget, vil forsikringssummen følge arverekken din. Det er viktig å huske at samboeren din ikke automatisk er en del av arverekken din med mindre dere er gift eller registrerte partnere.
Du kan legge til flere personer som begunstiget om du ønsker. Da får hver person sin andel av forsikringssummen hvis du dør. Dette gjør du enten når forsikringen blir kjøpt, eller du kan endre det i etterkant ved å fylle ut et skjema for begunstigelse.
Velg først hvilken type livsforsikring du har, av gruppelivsforsikring, LOfavør grunnforsikring eller privat livsforsikring.
Ved selvmord er reglene noe annerledes dersom livsforsikringen er kjøpt mindre enn et år før hendelsen. Det vil si at de etterlatte får utbetalt forsikringssummen dersom livsforsikringen har vært aktiv i minst ett år.
Går du med selvmordstanker?
Det er viktig å vite at du ikke er alene om å ha det slik. Husk at det er mange som kan og vil hjelpe deg. Gi andre en mulighet til å hjelpe deg.
Medisinsk invaliditet betyr at du har mistet deler av den normale kroppsfunksjonen din. Eksempler på medisinsk invaliditet er at du har:
Medisinsk invaliditet bedømmes ut fra et lovbestemt gradsystem fra 1 til 100 prosent. Har du for eksempel fått en kneskade i form av kneleddsartrodese/ankylose vil det gi deg en invaliditetsgrad på 20 %, mens tap av fremre korsbånd gir 5 % invaliditetsgrad, basert på invaliditetstabellen hos lovdata.no.
Har du skadet deg er det legen din som beregner hvilken invaliditetsgrad du har. Har du fått påvist varig medisinsk invaliditet kan du ha krav på ménerstatning både fra folktrygden og fra forsikringene. Varig medisinsk invaliditet kan være dekket av følgende forsikringer:
Les også:
Hva er yrkesskade?
Hva er ménerstatning?
Hva er belastningsskade?
Hva dekker reiseforsikringen ifbm. ulykke?
Barn som skader seg i barnehage?
Alle har yrkesskadeforsikring gjennom jobben
Jobben din er lovpålagt ha kjøpe yrkesskadeforsikring til deg. Denne forsikringen dekker yrkesskader og -sykdommer. Arbeidsgiveren din kan også utvide denne forsikringen med dekning for annen sykdom og fritidsulykke. Forsikringen gir blant annet utbetaling ved varig medisinsk mén, uførhet, tapt inntekt og dødsfall.
Les mer om yrkesskadeforsikring og hva yrkesskadeforsikringen dekker.
Helseforsikring
Det finnes også en del personalforsikringer du kan ha gjennom jobben. En av de vanligste personalforsikringene er helseforsikring. Den kan hjelpe deg som ansatt å komme fortere tilbake på jobb, samt slippe å bli plaget med sykdom eller skader over lengre tid. Den dekker ulykker og utvalgte sykdommer, med behandling i det private helsevesenet der det er langt kortere ventetider.
Les mer om helseforsikring bedrift.
Livsforsikring
Du kan også ha gruppelivsforsikring, som er det samme som livsforsikring. Forskjellen er at det er jobben som betaler i stedet for deg som privatperson. Gruppelivsforsikringen gir dine etterlatte en engangsutbetaling hvis du skulle dø, uansett årsak.
Les mer om gruppelivsforsikring.
Reiseforsikring
Er du mye ute og reiser med jobben er den vanlig at jobben betaler for reiseforsikringen din. Denne reiseforsikringen gjelder som standard kun for jobbreiser, men kan utvides til både å gjelde på fritidsreiser og for hele familien din.
Les mer om reiseforsikring bedrift.
Firmabil
Har du firmabil via jobben er det ofte slik at jobben også betaler bilforsikringen.
Les mer om bilforsikring bedrift.
Sykelønn
Har du lønn over 6 G (grunnbeløp), kan du ha sykelønnsforsikring gjennom jobb. Folketrygden dekker kun sykepenger for lønn inntil 6 G. Sykelønnsforsikring dekker differansen mellom 6 G og lønnen din dersom du blir minst 50 % sykemeldt.
Skal du melde inn eller ut en ansatt til en forsikringsordning kan du gjøre dette ved å logge inn i mine bedriftsforsikringer og velge "Meld inn/ut ansatt".
Dersom du ikke har tilgang til tjenesten, ta kontakt med oss, så ser vi hvordan vi kan hjelpe deg.
Se også:
Har noen gått bort?
Du kjøper forsikringen din hos SpareBank 1, og den dagen du må bruke den, kontakter du forsikringsselskapet vårt Fremtind Forsikring.