Oppfyll boligdrømmen med BSU
Det er mulig å komme inn på boligmarkedet på egenhånd. Det handler om å bruke de spareknepene og mulighetene som finnes, som å spare i BSU.
Det er mulig å komme inn på boligmarkedet på egenhånd. Det handler om å bruke de spareknepene og mulighetene som finnes, som å spare i BSU.
For å få mest mulig ut av BSU-kontoen, bør du spare 27.500 kroner hvert år. Dette vil hjelpe deg å bygge opp en solid egenkapital, noe som kan være avgjørende når du skal kjøpe din første bolig.
Når du ikke eier egen bolig fra før, kan du dra nytte av skattefradraget du får ved å spare i BSU.
Ved å spare skattefradraget du mottar, kommer du raskere et steg nærmere egen bolig. Se regnestykket som viser veien til et større boligbudsjett.
Husk at du må ha inntekt over 110.000 kroner for å få fullt fradrag for BSU-sparingen din.
Det tar minst 11 år å spare opp maksbeløpet på 300.000 kroner i BSU. Du bør derfor begynne å spare så snart du har skattbar inntekt, slik at du kan dra nytte av skattefradraget og samtidig få spart så mye som mulig før du fyller 34 år.
Det kan være lurt å spare mer i løpet av året enn de 27.500 kronene i BSU. Her kan du utforske flere måter å spare på.
Hvis du har mulighet til å bo billig mens du studerer eller jobber, kan du spare mye penger. Kanskje du kan bo hjemme en periode, eller dele på bokostnadene ved å leie noe sammen med en venn? Det du sparer ved å bo billig, kan du sette av til boligdrømmen.
Har du tid til overs? Jobb ekstra ved siden av studiene eller din vanlige jobb. Du kan også bruke helger og ferier til å tjene litt ekstra penger.
Du kan spare i BSU til og med det året du fyller 33 år.
Du kan spare inntil 27.500 kroner hvert år, og maks 300.000 kroner.
Det tar minst 11 år å spare opp maksbeløpet, og det vil si at du senest må starte sparingen det året du fyller 23 år for å få maks beløp.
Det er flere regler for BSU-sparingen. En av de er at pengene du sparer på BSU-kontoen er øremerket bolig.
Dette kan du bruke pengene fra BSU-kontoen til:
Du er selv ansvarlig for hva du bruker BSU-pengene på. Dersom BSU-pengene brukes på formål som ikke er godkjent i henhold til Skatteetatens bestemmelser, er det du som er pliktig til å opplyse Skatteetaten.
Ikke godkjent bruk av BSU-penger vil føre til at du må betale tilbake det du har fått i skattefradrag på sparingen.
Merk at du ikke kan spare mer på BSU-kontoen etter at du har begynt å bruke BSU-pengene, med mindre det er penger du har spart tidligere i år. Disse er ikke låst før årsskiftet og kan tas ut igjen.
Du kan spare inntil 27.500 kroner hvert år, og maks 300.000 kroner totalt. Det tar minst 11 år å spare opp maksbeløpet.
Husk at du ikke kan spare lenger enn til og med det året du fyller 33 år, det vil si at du senest må starte sparingen det året du fyller 23 år for å få maks beløp.
Skattefradraget på BSU er 10 % av det du sparer per år. Det vil si inntil 2750 kroner. Pengene må være på kontoen innen 31. desember, og stå over årsskiftet. Banken melder inn beløpet du har spart til Skatteetaten, som regner ut skattefradraget basert på inntekten din.
Skattefradraget er forbeholdt de som ikke eier bolig. Det vi si, eier du en bolig (helt eller delvis) per 31. desember får du ikke skattefradraget for dette året.
For å få fullt utbytte av BSU-fradraget, må du tjene over 110.000 kroner. Først da betaler du nok skatt til at du får fradrag for det maksimale BSU-innskuddet på 27.500 kroner.
Se også:
BSU-regler
BSU-konto oppretter du i nettbanken eller mobilbanken.
Er du under 18 år må kontoen åpnes av dine foreldre/verge. Verge må sende oss en melding i nettbanken eller mobilbanken, så hjelper vi dere med å opprette BSU-kontoen.
Vi anbefaler ikke å spare i BSU før barnet har egen inntekt og kan få skattefradrag for sparingen.
Se også:
BSU-regler
Oppfyll boligdrømmen med BSU
Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no
For at nettsidene skal fungere, må vi bruke tekniske informasjonskapsler. Denne kan derfor ikke slås av
Kryss av hvis du vil slippe å gjøre de samme valgene hver gang du er på nettsidene våre. Funksjonelle informasjonskapsler lagrer opplysninger om din bruk av nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort, slik at du kan få funksjonalitet tilpasset deg
Kryss av hvis du vil at nettsidene våre skal bli bedre og enklere å bruke. Informasjonskapslene lagrer statistikk, og brukes for å analysere hva du gjør på nettsidene. Denne informasjonen hjelper oss til å forstå hvordan nettsidene blir brukt, noe som gjør at vi kan forbedre oss
Kryss av hvis du vil ha innhold som er tilpasset deg. Informasjonskapslene samler informasjon om ditt bruksmønster og dine interesser. Dette gjør at vi kan gi deg mer relevant og tilpasset markedsføring, også gjennom våre samarbeidspartnere, på for eksempel nettsider, annonser og i sosiale medier