Bedriftsforsikring
Bedrifter med ansatte er lovpålagt å ha yrkesskadeforsikring, men det er også lurt med andre næringsforsikringer som trygger bedriftens fremtid. Vi skreddersyr bedriftsforsikringer for små og store bedrifter.
Bedrifter med ansatte er lovpålagt å ha yrkesskadeforsikring, men det er også lurt med andre næringsforsikringer som trygger bedriftens fremtid. Vi skreddersyr bedriftsforsikringer for små og store bedrifter.
Ikke bedrift? Se forsikring privat
Tingene bedriften eier, med motor eller hjul. Eller begge deler.
Dekker bygg, eiendeler og ansvar – og mer hvis noe skulle skje.
Forsikring for deg og ansatte. For hendelser dere skulle vært uten.
Fleksible forsikringer som er tilpasset gårdsdriften din.
På kundeservicesidene våre kan du blant annet logge inn og se dine bedriftsforsikringer, kontakte bedriftsrådgiver, kjøpe forsikringer, avslutte forsikringer, se spørsmål og svar om faktura og mye mer.
Ønsker du å melde skade eller prate med en skadebehandler, hjelper forsikringsselskapet vårt Fremtind deg.
Velg din bransje og du får råd om hvilke forsikringer du må ha, bør ha og kan ha. Her kan du lese mer om forsikringene som andre i samme bransje har valgt.
Yrkesskade er fysiske og psykiske skader og sykdommer som fører til medisinsk invaliditet, arbeidsuførhet eller død. En yrkesskade oppstår som følge av arbeidssituasjonen. Det kan være personskade, yrkessykdom eller dødsfall som er forårsaket av arbeidsulykke, arbeidsprosesser og påvirkning fra skadelige stoffer.
En yrkesskade må ha skjedd i arbeidstiden og mens den ansatte utførte oppgaver for arbeidsgiveren, både på eller utenfor fast arbeidssted. Belastningsskader eller psykiske lidelser som har utviklet seg over tid er ikke ansett som yrkesskader.
Har bedriften yrkesskadeforsikring hos oss kan denne også utvides med forsikring for annen sykdom og fritidsulykkesforsikring.
Har du fått en godkjent yrkesskade har du krav på erstatning både fra Nav og yrkesskadeforsikringen. Meld yrkesskade til Fremtind.
Ménerstatning er erstatningen man kan ha krav på ved varig medisinsk mén som følge av sykdom eller ulykke som har skjedd i arbeid eller fritid.
Har du fått påvist varig medisinsk invaliditet kan du ha krav på ménerstatning både fra folketrygden og fra forsikringen, avhengig av om skaden skjedde i arbeidstid eller på fritid. Ménerstatning regnes ut ifra graden av medisinsk invaliditet (invaliditetstabell), og varierer fra din alder og hvilken forsikring arbeidsgiver har valgt for deg.
Alle bedrifter med ansatte er pålagt å ha yrkesskadeforsikring på de ansatte. Denne kan også utvides med forsikring for annen sykdom og fritidsulykkesforsikring.
Gruppelivsforsikring er det samme som livsforsikring, for de ansatte. Forskjellen er at det er bedriften eller organisasjonen som administrerer og betaler for forsikringen – kalt kollektiv forsikring. Forsikringen utbetaler en engangssum hvis den ansatte dør, til den avdødes ektefelle/samboer og arvinger. Den ansatte kan selv bestemme hvem som skal ha rett på utbetalingen ved å sende inn erklæring om begunstigelse.
Gruppelivsforsikringen kan også kjøpes for den ansattes ektefelle eller samboer (kalt kryssforsikring), som da også vil gi den ansatte utbetaling ved sin partners dødsfall.
Gruppelivsforsikring vs livsforsikring
Er du ansatt kan du både ha gruppelivsforsikring via jobben og din egne private livsforsikring. Begge forsikringene vil utbetales i henhold til vilkårene.
I noen tilfeller kan bedriften få tilsendt en faktura som erstatter den opprinnelige fakturaen som først ble mottatt fra forsikringsselskapet vårt Fremtind.
Dette skjer hovedsakelig når det er gjort endringer på forsikringene, og i de tilfellene skal dere kun betale erstatningsfakturaen. Bedriften kan da se bort fra den opprinnelige fakturaen.
Vårt forsikringsselskap Fremtind har et regnskapsbilag som viser faktisk innbetalt og utbetalt beløp på den enkelte forsikring gjennom kalenderåret. Ta kontakt med oss for å få tilsendt bilaget.
Medisinsk invaliditet betyr at du har mistet deler av den normale kroppsfunksjonen din. Eksempler på medisinsk invaliditet er at du har:
Medisinsk invaliditet bedømmes ut fra et lovbestemt gradsystem fra 1 til 100 prosent. Har du for eksempel fått en kneskade i form av kneleddsartrodese/ankylose vil det gi deg en invaliditetsgrad på 20 %, mens tap av fremre korsbånd gir 5 % invaliditetsgrad, basert på invaliditetstabellen hos lovdata.no.
Har du skadet deg er det legen din som beregner hvilken invaliditetsgrad du har. Har du fått påvist varig medisinsk invaliditet kan du ha krav på ménerstatning både fra folktrygden og fra forsikringene. Varig medisinsk invaliditet kan være dekket av følgende forsikringer:
Les også:
Hva er yrkesskade?
Hva er ménerstatning?
Hva er belastningsskade?
Hva dekker reiseforsikringen ifbm. ulykke?
Barn som skader seg i barnehage?
Belastningsskader er definert som skader, plager og lidelser knyttet til muskel- og skjelettet, som har utviklet seg gradvis over tid på grunn av overbelastning eller feil belastning.
Som hovedregel er ikke en belastningsskade å anse som en yrkesskade, og er derfor ikke dekket av yrkesskadeforsikringen, etter yrkesskadeforsikringsloven.
Dersom arbeidsgiver har utvidet yrkesskadeforsikringen med annen sykdom, kan du ha rett til erstatning fra denne forsikringen.
Les også:
Hva er yrkesskade?
Hva er ménerstatning?
Hva er medisinsk invaliditet?
Hvor mye får jeg i yrkesskadeerstatning?
Hva er yrkesskadeforsikring?
For flere spørsmål og svar - se kundeservice bedriftsforsikring
Du kjøper forsikringen din hos SpareBank 1, og den dagen du må bruke den, kontakter du forsikringsselskapet vårt Fremtind Forsikring.
For at nettsidene skal fungere, må vi bruke tekniske informasjonskapsler. Denne kan derfor ikke slås av
Kryss av hvis du vil slippe å gjøre de samme valgene hver gang du er på nettsidene våre. Funksjonelle informasjonskapsler lagrer opplysninger om din bruk av nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort, slik at du kan få funksjonalitet tilpasset deg
Kryss av hvis du vil at nettsidene våre skal bli bedre og enklere å bruke. Informasjonskapslene lagrer statistikk, og brukes for å analysere hva du gjør på nettsidene. Denne informasjonen hjelper oss til å forstå hvordan nettsidene blir brukt, noe som gjør at vi kan forbedre oss
Kryss av hvis du vil ha innhold som er tilpasset deg. Informasjonskapslene samler informasjon om ditt bruksmønster og dine interesser. Dette gjør at vi kan gi deg mer relevant og tilpasset markedsføring, også gjennom våre samarbeidspartnere, på for eksempel nettsider, annonser og i sosiale medier