Tips og råd
Bobillån
Drømmer du om å dra på bobilferie? Søk lån til bobil hos oss, og gjør deg klar til å legge ut på nye eventyr.
Drømmer du om å dra på bobilferie? Søk lån til bobil hos oss, og gjør deg klar til å legge ut på nye eventyr.
Produktselskap: SpareBank 1 Finans Østlandet
Priseksempel: Låner du 250 000 kr med effektiv rente på 8,69 % (nominell rente 6,85 %) koster det deg 50.437 kr. Totalt vil du betale tilbake 300.437 kr over 5 år.
Gjennom fordelsprogrammet LOfavør får du ekstra god rente på bobillån hos oss.
Våre rådgivere hjelper deg slik at du får utnyttet medlemsfordelene dine best mulig.
Har du ikke funnet bobilen du ønsker å kjøpe ennå? Skaff deg et finansieringsbevis, så vet du hvor mye du har å rutte med.
Et bobillån reduseres i takt med at bobilen blir mindre verdt. Øker du huslånet for å kjøpe bobil, er det smart å betale inn litt ekstra hver måned.
Hvorfor? Huslånet er kanskje på 20 eller 30 år. Det er lenge å betale på en bobil.
Har selger gjeld på bobilen, kalles dette heftelser. Med et bobillån gjøres gjelda opp, og selgeren får det som blir igjen.
Øker du huslånet for å kjøpe bobil, må du selv passe på at selger betaler det han skylder.
Med bobillån får du svar på timen.
Vil du øke boliglånet for å kjøpe bobil, kan det også gå raskt, men det kan ta noe lengre tid dersom noen har kausjonert for lånet, eller du har flere eiendommer som sikkerhet for boliglånet.
Har du ledig sikkerhet i boligen din, kan det gi deg bedre rente enn om bare bobilen er sikkerhet for lånet.
Hva som lønner seg, kommer an på hvor mye du skal låne.
Du kan også forsikre bobilen hos oss. Da har du full oversikt over både lån og forsikring i mobilbank og nettbank. Samler du forsikringene dine hos oss kan du få inntil 20 % rabatt.
Det er ikke noe krav om egenkapital for å få billån. Hvis økonomien din er god nok til å betale de månedlige lånekostnadene er det fullt mulig å få billån uten egenkapital.
Det er verdt å merke seg at dersom du låner hele kjøpesummen må du betale en høyere rente enn hvis du har noe egenkapital. Det er også viktig å passe på at bilen ikke taper seg så mye i verdi at du har mer igjen på lånet når du skal selge den.
Derfor anbefaler vi å stille med noe egenkapital dersom du har mulighet til det.
Se også:
Hvor lang nedbetalingstid bør jeg ha på billånet?
Bør jeg ha eget billån eller øke boliglånet?
Har selger gjeld på bilen kalles det heftelser. Med et eget billån sørger vi for at gjelden blir slettet og selgeren får det som blir igjen. Øker du boliglånet for å kjøpe bil må du selv passe på at selger betaler det han skylder.
Sjekk om bilen du skal kjøpe har heftelser i Brønnøysundregisteret. NB! Heftelsen kan være mindre enn det som står i Brønnøysund. Den er som da den ble registrert, og endres ikke i låneperioden.
Se også:
Hvor mye egenkapital må jeg ha på et billån?
Bør jeg ha et eget billån eller øke boliglånet?
Ja, det kan du. Siden boliglånet har lavere rente enn lån til campingvogn eller bobil, kan det være et gunstig alternativ. Men da må du huske å øke innbetalingen på lånet tilsvarende bilens verditap.
Om du betaler ned på campingvogna eller bobilen over like mange år som boligen, risikerer du at den blir dyrere enn om du hadde valgt et eget lån til campingvogn eller bobil med kortere nedbetalingstid.
Du bør også være sikker på at du ikke trenger den ledige sikkerheten i boligen til andre formål, for eksempel oppussing eller til å hjelpe barna inn på boligmarkedet. Har du først finansiert campingvogna eller bobilen i boliglånet, går det ikke an å endre til lån med sikkerhet i objektet i etterkant.
Det er mange fordeler med å velge et eget lån til campingvogn eller bobil. Du sparer den ledige sikkerheten i boligen til andre formål og er trygg på at lånet nedbetales i takt med verditapet. I tillegg sjekker vi om det er heftelser på vogna eller bobilen, noe som ikke gjøres hvis du velger å ta sikkerhet i boligen.
Se også:
Kan man ta pant i alle typer campingvogner?
Kan jeg få lån til campingvogn som står på fast plass?
Hvor lang nedbetalingstid du bør ha på billånet avhenger av bilens verdi. Vi gir inntil 10 års nedbetalingstid på et billån, men det er viktig å passe på at prisen på billånet ikke er høyere enn det bilen er verdt. En bil vil tape seg i verdi over tid, og med unødvendig lang nedbetalingstid risikerer du å sitte med restgjeld den dagen bilen skal selges.
Du kan se hvor mye lånet koster med vår billånskalkulator. Med denne får du en god indikasjon på hva prisen blir.
Se også:
Bør jeg ha et eget billån eller øke boliglånet?
Hvor mye egenkapital må jeg ha på et billån?
Hvis selger har gjeld på kjøretøyet kalles det heftelser.
Hvis det er heftelser på kjøretøyet du vil kjøpe, innhenter vi en slettebekreftelse, og bruker lånesummen din til å slette selger sin gjeld. Det som blir igjen, etter at gjelden er betalt, overføres til selgers konto.
Vi utbetaler ikke lånet til selger før vi er sikre på at pantet som er registrert på selger, er fjernet.
Skal du betale bilen med egne penger eller opplåning på boliglånet, må du selv passe på at heftelser blir slettet. Husk at en heftelse følger bilen, ikke eieren. Det er viktig at du får bekreftelse på at heftelsen vi bli slettet. Sjekk heftelser hos Brønnøysundregisteret.
Se også:
Hvordan foregår utbetalingen?
Hvordan blir finansieringsbeviset et lån?
Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no
For at nettsidene skal fungere, må vi bruke tekniske informasjonskapsler. Denne kan derfor ikke slås av
Kryss av hvis du vil slippe å gjøre de samme valgene hver gang du er på nettsidene våre. Funksjonelle informasjonskapsler lagrer opplysninger om din bruk av nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort, slik at du kan få funksjonalitet tilpasset deg
Kryss av hvis du vil at nettsidene våre skal bli bedre og enklere å bruke. Informasjonskapslene lagrer statistikk, og brukes for å analysere hva du gjør på nettsidene. Denne informasjonen hjelper oss til å forstå hvordan nettsidene blir brukt, noe som gjør at vi kan forbedre oss
Kryss av hvis du vil ha innhold som er tilpasset deg. Informasjonskapslene samler informasjon om ditt bruksmønster og dine interesser. Dette gjør at vi kan gi deg mer relevant og tilpasset markedsføring, også gjennom våre samarbeidspartnere, på for eksempel nettsider, annonser og i sosiale medier