Hvem vil du skal vinne heder, ære og 25.000 kroner?
SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag deler ut en pris til en god ambassadør for lokale råvarer.
Innlandets matpris
Hvem skal vinne Innlandets matpris?
Kandidaten du foreslår bør inneha en eller flere av følgende kriterier:
- Fremmer mat og landbruket på en positiv måte.
- Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne.
- Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen.
- Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat.
Du kan foreslå kandidater frem til 7. januar.
Slik gjennomføres konkurransen
Alle kan foreslå kandidater frem til 7. januar. Av alle kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag plukke ut fire bedrifter som går videre til en åpen avstemning på nett.
De fire utvalgte kandidatene vil synliggjøres via våre og bondelaget sine nett- og Facebooksider i januar, slik at alle som ønsker kan gi sin stemme. Avstemningen vil foregå mellom 14. - 21. jan. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer.
Vinneren blir presentert i slutten av januar.
Tidligere vinnere
2023: Nermo Hotell
2022: Grimset Gård v/Julie Engeloug
2021: Nora Sandberg
2020: Ikke gjennomført
2019: Eggen Gardsysteri
2018: Tyinlam
2017: Linda Suleng
2016: Louise Gjør
2015: Valborg Alhaug
Hvem kan delta?
Alle kan foreslå en kandidat til Innlandets matpris. Kandidaten kan være en enkeltperson eller en bedrift.
Hvem kan foreslås?
Kandidaten du foreslår bør inneha en eller flere av følgende kriterier:
- Fremmer mat og landbruket på en positiv måte
- Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne
- Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen
- Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat.
Du kan foreslå kandidater frem til 7. januar.
Hva er premien?
Kandidatene konkurrerer om en premie på kr 25.000,-.
Når og hvordan vet jeg hvem som har vunnet?
Av alle kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag plukke ut fire kandidater. Disse vil synliggjøres via Facebook og de respektives nettsider, slik at alle som ønsker kan være med å stemme frem sin favoritt.
Avstemningen mellom de fire utvalgte kandidatene avholdes mellom 14. - 21. jauar. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer. Vinneren blir presentert i slutten av januar.
Hva skjer med mine personopplysninger?
Du legger ikke igjen personopplysninger. Du skal kun registrere informasjon om den du mener bør vinne.
SpareBank 1 Østlandet som administrator
Som administrator forbeholder banken seg retten til å slette innlegg med personangrep, diskriminerende ytringer, reklame, pornografi, innhold som strider mot opphavsrett eller som på annen måte strider mot norsk lov.
Det samme gjelder innlegg som er irrelevante, i den forstand at de omhandler helt andre temaer enn beskrevet i konkurransereglene.
Diskvalifisering ved regelbrudd
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten til å diskvalifisere deltagere som jukser eller bryter konkurransereglene.
Endring i konkurransereglene
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten både før, under og etter konkurransen, til å gjøre endringer i konkurransen og dens vilkår for å delta.
Aksept av konkurransereglene
Ved å delta i konkurransen har deltakeren akseptert disse konkurransereglene.
2023
Rune og Eivor Aas på Haug Gård - Åpen gård med økologisk produksjon
På Haug Gård driver de åpen gård hvor de inviterer barnehager og skoler. De produserer økologiske grønnsaker, blomster og har egen gårdsbutikk.
Rune og Eivor Aas kjøpte gården i 2018, hvor de har to fjøs. Her driver de med åpen gård hvor de inviterer barnehager, skoler og andre til å se på driften i et flott bygg gjennom store vinduer. I tillegg produserer de økologiske grønnsaker for salg på gården. De har også egen gårdsbutikk med egenproduserte grønnsaker og blomster. Rune og Eivor er opptatt av å produsere god, trygg og næringsrik mat på en gård hvor planter, dyr og mennesker skal trives. De er aktive i næringa og er en flott ambassadør for landbruket.
Se mer på deres facebookside.
Tørresvangen Gårdsysteri - Kjærlighet til naturen,
jorda og dyra
Tørresvangen ligger på Kvikneskogen, hvor de på gården driver et lite gårdsysteri og gårdsutsalg.
Med kjærlighet til naturen, jorda og dyra har de gjenskapt den brune geitosten slik den ble kokt i Nord-Østerdalen før i tida. De tilbyr fantastiske oster og kjøttprodukter av kje og geit. De har en stor og unik besetning, og tar imot skoleklasser og barnehage for lek med dyr. Begge jobber fulltid på gården. Med fantastisk service formidlere de mangfoldet i norsk matproduksjon, inspirerende gårdshistorie og fremmer andre lokale produkter gjennom sine salgskanaler på en formidabel måte.
Se mer på deres hjemmeside.
Nils Nordaker - Rakfisk fra Valdres
Nils Noraker er en dyktig rakfiskprodusent som gjennom mange år har levert rakfisk av høy kvalitet.
De er med i "Rakfisk fra Valdres" og har utvikla og tilbyr ulike typer fisk. Slektsgården drives av 12. hvor de har egen gardsbutikk med salg av både egne produkt (både lokalmat og glasskunst) og produkter fra andre produsenter fra fjellregionen. Noraker er opptatt av å skape gode opplevelser og er en god ambassadør for både rakfiskprodusentene, andre lokalmatprodusenter, for landbruket i Valdres og for norske mat- og opplevelsesprodusenter.
Se mer på deres facebookside.
Nermo Hotell - Mat med fjellsmak
Nermo Hotell er kjent for sitt gode kjøkken med sesongbasert og norsk hjemmelaget mat med stuttreiste råvarer.
Nermo Hotell har egen grønnsakshage, og i flere år har de hatt griser gående ute på Hornsjøseter som har blitt til Norges beste skinke og verdens beste julemat. I tillegg bruker, og promoterer de, grønnsaker fra Gillebo og bringebær fra Moe Gård. De er også et tydelig talerør for lokalprodusert mat i ulike typer fora som VisitLillehammer og NHO Reiseliv.
Se mer på deres facebookside.