Mottakere av Samfunnsløftets talentstipend 2022

Samfunnsløftets talentstipend går til unge talenter mellom 18 og 34 år. Her er årets mottakere.

10 topptalenter får 150.000 kroner hver, mens 21 talenter får et utviklingsstipend på 50.000 kroner hver. Alle mottakerne utmerker seg innenfor sitt felt, og bidrar til å bygge opp, utvikle og inspirere andre i nord.


Disse fikk topptalentstipend

snn-talentstipend2021-andreas-leknessund

Ida-Louise Øverland (18), parafriidrett

Ida-Louise er helt i norgestoppen innen parafriidrett. Tross sin unge alder har hun flere norgesmester-titler og pallplasseringer fra junior-VM å vise til. Som 15-åring ble hun tatt ut på landslaget, og hun deltok i VM for seniorer allerede som 16-åring. Hun har mottatt hederstegn for sine idrettslige prestasjoner fra Troms og Finnmark idrettskrets og er en utøver som satser hardt og dedikert mot Paralympics i Paris 2024. 

Andreas Nygaard (31), langrenn

Andreas er født i Nordland, oppvokst i Finnmark og er i dag bosatt i Troms. Han er en god representant for landsdelen, og har oppnådd resultater helt i verdenstoppen. Han har vunnet Vasaloppet, Birkebeinerrennet, er U23-norgesmester i klassisk sprint, har to førsteplasser sammenlagt i Visma Ski Classics og tre seire i verdens lengste skirenn – Red Bull Nordenskioldsloppet. Andreas jobber systematisk og hardt for å holde seg i toppen av langløpsirkuset, han deltar i lokale arrangement i nord og er et godt forbilde for barn og unge. 

Marja Bål Nango (33), film

Den samiske filmskaperen er et velkjent navn, og har gjort seg sterkt bemerket som regissør og manusforfatter med over 10 kortfilmer bak seg. Marja er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole, og filmene hennes har blitt vist både på Tromsø Internasjonale Filmfestival, kortfilmfestivalen i Grimstad og på en rekke internasjonale, anerkjente kortfilmfestivaler. Hennes siste kortfilm, Tungene, har blant annet vunnet best internasjonale kortfilm på Palm Springs International Short Film Fest 2020, beste regi på Rhode Island Film Festival 2020 og Best Narrative Short Film på Imagine Native Film Festival 2020. Marja jobber nå med sin første langfilm, som i 2022 har vært en del av Sundance Screenwriter Lab, som fant sted i forkant av Sundance Film Festival i år.

Gina Lindås Theodorsen (30), scenekunst

Tromsøværingen Gina Lindås Theodorsen, som opprinnelig er fra Vesterålen, flyttet hjem til Tromsø igjen i 2020 med en bachelor i skuespillerfag fra Statens Teaterhøyskole i sekken. Hennes skuespillerprestasjoner spenner fra ungdomsskolerevy, forestilling med kompaniet Vadmelsbanden, en sterk rolle i HTs Et Dukkehjem 15 år etter, til hennes senest innsats i Ole Giævers film La elva leve. Ginas umiddelbare neste skritt er å bygge opp sin egen karriere i det frie scenekunstfeltet, og hun har flere spennende prosjekter under utvikling. Lidenskapen hennes i faget er arbeid med karaktertransformasjon gjennom stemme og kropp og teateret som kollektiv kunstart. Videre har hun et sterkt ønske om å bidra til å styrke lokale tiltak og initiativ for kunstfeltet i nord. 

Josef Bamba (33), DJ og musiker

Som 20-åring vant Josef Bamba verdensfinalen i Movida Corona DJ Tournament, som førte til en verdensomspennende kontrakt med et av verdens mest kjente nattklubb-konsepter Pacha Ibiza. Med deres nettverk fikk han muligheten til å spille i store deler av verden og vise sitt talent, representere Nord-Norge og Norge og utvikle seg videre. Josef imponerer også med sitt engasjement for andre, yngre DJ-spirer, og han har i en årrekke bidratt til utallige DJ-workshops og kurs i Tromsø og andre steder i Nord-Norge. Han jobber nå for å bygge en sterkere merkevare og få seg et nytt management som kan hjelpe han å nå enda lenger ut med musikken.

Tor Edvin Eliassen (31), filmfoto

Tor Edvin Eliassen har bygd seg opp et solid navn i den smale nisjen som filmfotograf. Etter to år på Nordland Film- og kunstfagskole jobbet han seg inn i filmbransjen, først som kameraassistent og videre til B-fotograf. Han var kun 22 år da han filmet sin første spillefilm. I 2019 mottok han pris for beste filmfoto på Oslo filmfestival for arbeidet med filmen En annen verden, og i sommer kommer dokumentaren om rapperen Kamelen. Tor Edvin ønsker å vise og fortelle engasjerende historier gjennom et visuelt formspråk som publikum både kan kjenne seg igjen i og bli utfordret av.

Liv Andrea Hauge (27), jazz/komponist

Liv Andrea kan vise til en imponerende karriere så langt. Med sitt eget prosjekt Kongle Trio har hun spilt konserter og turneer i inn- og utland. Hun har mottatt flere priser som Ung Talent Nord-pris og tittelen Årets unge jazzmusiker. Høsten 2022 skal hun turnere i Europa som eneste norske deltaker i det europeiske jazzprogrammet Footprints. Underveis er også planen å begynne på en master i jazzkomposisjon ved Norges Musikkhøgskole høsten 2022. Hennes musikalske drømmer for framtida involverer både innspilling av egen musikk, å komponere musikk for KORK og Oslo Filharmonien og å spille på de største jazzscenene i verden.

Live Moen Johannessen (28), gründer

Sammen med sin søster har Live utviklet Gobmi – et klesmerke som fokuserer på mangfold og bærekraft, og som formidler samisk kultur gjennom moderne design og estetikk. På under et år har Gobmi bidratt til å sette samisk mote enda mer på kartet og vist omverdenen et urbant samisk uttrykk bygget på tradisjoner. Allerede før lansering av deres første kolleksjon har merket høstet nasjonal oppmerksomhet og markert seg i bransjen. Live viser at det er mulig å etablere seg og ta en posisjon inn i eksisterende bransjer som ikke tradisjonelt har knutepunkt i Nord-Norge. Gobi går nå inn i en spennende fase med lansering og kommersialisering, med langsiktige mål om butikker både i nord og andre deler av landet.

Håvard Snarby (29), gründer

Håvard er utdannet sivilingeniør innenfor datateknologi fra NTNU. Han skrev sin masteroppgave om bruk av ekte medisinsk data i en virtuell verden (VR). Han arbeidet med utviklingen av flere VR-applikasjoner før han for 1.5 år siden var med å stifte selskapet Connect the Dots. Selskapet ønsker å løse utfordringer knyttet til opplæring og mengdetrening i klinisk observasjonskompetanse og gjennom det øke pasientsikkerheten. Både selskapet og Håvard har høstet flere priser og markert seg på kort tid. På sikt er ambisjonen at Connect the Dots blir en ledende aktør i verden på medisinsk prosedyretrening.

Michal Meyer Nilssen (29), Bodø

Michal står bak merket Norskin, som har en ambisjon om å skape et av verdens mest sporbare kvalitetsmaterialer. Et alternativ til skinn ved bruk av råvarer fra havet. Selskapet har allerede et registrert varemerke, har fått til et forskningsprosjekt på gelatin fra fiskeskjell til bruk i bioplast sammen med NOFIMA, i tillegg til pilotprosjekter sammen med flere store aktører. Michal er blitt en viktig stemme som er med å løfte ambisjonene for bærekraftig forretningsutvikling og utvikling av en råvareindustri i Nord-Norge. Neste milepæl er å jobbe for masseproduksjon og økt aktivitet på salg og internasjonal markedsføring. 


Disse fikk utviklingsstipend

Sofie Haugslett Johansen (18), taekwondo

Sofie er en hardtsatsende utøver i taekwondo. Hun har konkurrert siden hun var 12 år og kan vise til ett gull i junior-EM, tre NM-gull, ett NM-sølv, fem gull som bymester, fire gull i regionmesterskap og fire gull i nordnorsk mesterskap. Hun ble tatt ut på aldersbestemt landslag i 2019 og ble i 2021 tatt ut på seniorlandslaget i sparring. Ved siden av å være et stort talent i sin gren, bidrar Sofie som trener for et barneparti som hun trener fast. Hun er et godt forbilde og en inspirasjon for yngre utøvere i sitt miljø

Peder Funderud Skogvang (19), apparatturn

Peder er oppvokst i Tromsø og har drevet med apparatturn siden han var 10 år gammel. Fra tidlig alder har han hevdet seg på et høyt nasjonalt nivå og har vært representert på ulike aldersbestemte landslag siden han var 13 år. I senior-NM 2021 på hjemmebane tok han individuell bronse i mangekamp, bronse i frittstående, bronse i svingstang og gullmedalje lag mangekamp. Han er en målrettet og dedikert idrettsutøver, og en god representant for det nordnorske turnmiljøet. 

Elise Dahl-Hansen (29), polesport

Elise er helt i norgestoppen i polesport og streetworkout. Hun kan vise til NM-gull i polesport alle årene fra 2016 til 2019, hun har 5. plass fra VM i polesport i 2019 og en sølvmedalje fra nordisk mesterskap i streetworkout. Polesport er en relativt ny estetisk idrett som har mange likhetstrekk med turn, akrobatikk, styrke og dans. Nå satser hun mot nye NM-gull og setter VM-tittelen som sitt store mål. Hun er en sterk bidragsyter for sitt miljø og har i dag 4 utøvere som sammen med henne satser mot NM 2022. 

Tim Edvard Pettersen (19), sykling

Tim Edvard er en ung og fremadstormende syklist. Han er bosatt i Alta og startet med landeveissykling for 2 år siden. Han har to andreplasser i junior-NM fra 2020, dette i sitt første år på landeveien. Han har også 3. plass i junior-NM gateritt og 2. plass i U23-NM i 2021.  Høsten 2021 fikk han også delta på Englands svar på Tour de France – Tour of Britain. På tross av lange vintre, vanskelige forhold for å utøve idretten sin, så lar han ikke dette stå i veien for å være en av de mest spennende talentene i nord fra sin gren. Han har som mål å bli verdens beste spurter og henger VM-tittelen opp som en av sine store drømmer.

Synne Arnesen (24), langrenn

Synne kommer fra Finnsnes og deltok allerede som 9-åring i sitt første offisielle skirenn. Hun har tatt stegene gradvis og er i dag tatt opp på rekruttlandslaget i langrenn. Hun har flere pallplasser i Norgescup som junior og 1. plass i junior-NM som sitt beste. Hun har topplasseringer i U23-VM og har mottatt hederstegn for sine prestasjoner av Troms og Finnmark Idrettskrets. Hennes store mål er VM i Trondheim i 2025. Synne er en utøver som jobber systematisk og hardt, og har en sterk vilje for å vise at man kan bli en toppløper med base i nord.

Tiril Jørgensen (21), sykling

Tiril er 21 år og driver med sykling. Hun er tatt ut på det norske landslaget og kan vise til flere sterke resultater. Hun vant U23-norgescupen sammenlagt i 2020, har en 3. plass i junior-NM fellesstart og tok en sterk 3. plass i senior-NM lagtempo. Hun er glad i å trene og har en allsidig bakgrunn fra langrenn og svømming. Hun er en god representant for landsdelen og har et sterkt ønske om å løfte kvinnesykling i Norge og landsdelen. Hun har sterke røtter i nord og er i dag fortsatt medlem i Harstad Cykleklubb. 

Oliva Braastad (21), kickboksing

Oliva er oppvokst i Manndalen og Nordreisa i Nord-Troms. I 2016 begynte hun å trene kickboksing gjennom Nordreisa Kickboksingklubb. Hun merket fort at dette var noe hun ville fortsette med og har til nå vunnet flere Norgescuper, Scandinavian Open og ble norgesmester som junior i 2018. I sin første sesong som senior tok hun sølv i lettkontakt og gull i fullkontakt i Norgescupen. I sin første internasjonale turnering i fullkontakt tok hun en sterk bronsemedalje. Hun verdsetter sine nordnorske røtter og ønsker å være en del av et miljø som har som mål å vokse i hele regionen. Her ønsker hun å være en ressurs og gi tilbake til sitt nærmiljø.

Monika Machlik (24), sjakk

Monika startet å spille sjakk i Tromsø Sjakklubb da hun var 7 år og anser seg selv som et produkt av et godt og inkluderende sjakkmiljø i nord. Hun er den høyest ratede kvinnelige sjakkspiller under 30 år i Skandinavia og kan vise til mange gode resultater de siste årene. Monika engasjerer seg spesielt for å få flere til å oppdage sjakk, spesielt på jentesiden. Hun har vært trener for barn i Tromsø Sjakklubb ungdom i over 10 år, har undervist flere hundre barn på ulike nivåer, deriblant egne kurs for jenter. Alt dette ved siden av sin egen satsing. Hun er et godt forbilde og en god rollemodell for yngre utøvere fra landsdelen – og et stort talent innenfor sin gren.

Astrid Ardagh (24), visuell kunst

Astrid har tatt en bachelor på Gerrit Rietveld Akademiet i Amsterdam og spesialisert seg innenfor film og tidsbasert kunst. Hennes interesse for kunst strekker seg fra håndarbeid til maling, musikk og teater, med en rød tråd av engasjement og evne til involvering av publikum. Hun ønsker at publikum gjennom kunsten skal gis en mulighet til å oppleve nye ting og reflektere over livet og virkeligheten. Astrids oppvekst på Engeløya i Steigen har også gjort henne interessert i tradisjon og håndverk, og et ønske om å bevare og utvikle natur- og kulturhistorien knyttet til øya og øyfolket.

Isalill Kolpus (31), humor/scene

Isalill entret standup-scenen som et frisk pust da hun hadde sine første opptredener vinteren 2020. Med samisk bakgrunn og tidligere bosted i Øst-Finnmark, bringer hun noe nytt og spennende inn på en scene som i stor grad har vært forbeholdt andre humor-stemmer. I tillegg til standup jobber hun også som tekstforfatter for tv. 

Hun har allerede skrevet standup-show for Markomeannu, stått på Norges største og viktigste standupscene Latter og hun var med på Latter Live Sesong 4 på NRK. Nå er hun blitt valgt ut til å lage samisk humorinnhold for NRK Humor våren 2022. For utvikling av egen karriere planlegger hun også soloshow og turne i Sápmi. Isalill er en viktig stemme i samisk og nordnorsk kultur- og mediefelt.

Aurora Stenersen (24), fotograf

Aurora er 24 år gammel, og utdannet fotograf ved fagskolen Bilder Nordic School of Photography. Som visuell historieforteller har hun de siste årene utforsket hvordan identitet, seksualitet og tilhørighet formes på små steder i Nord-Norge. I krysningspunktet mellom dokumentar og kunstfoto bruker hun kameraet som et verktøy for å bli kjent med folk og miljøer rundt seg, og videreformidler deres historier. Resultatet er spennende, annerledes, sterke bilder.

I 2021 ble Aurora valgt ut til mentorprogrammet for nye talenter i samarbeid mellom ATLA Platform i København og Noua i Bodø. Sommeren 2022 har hun fått utstillingsplass til sitt pågående prosjekt og sin første separatutstilling på Trevarefabrikken. Prosjektet hennes Heimblind handler om det å vokse opp på et lite sted i Nord-Norge med utgangspunkt i egne erfaringer og assosiasjoner. To av bildene fra serien er blitt valgt ut til å stilles ut på den 76. Nordnorske Kunstutstilling i 2022, som besøker alle de nordnorske fylkene. 

Jon Mika Nystad Eskonsipo (18), animasjon/film 

Jon Mika drevet med stop-motion, animasjon og film halve livet sitt. Han begynte som 9-åring med å lage stop-motion-filmer med Lego og lastet dem opp på sin YouTube-kanal – TheJumiFilm. Samme kanal har nå over 200 lego-filmer, og over 118 000 abonnenter. Dette er kun en av tre kanaler han manøvrerer, den ene av dem med samisk tale og tekst. Den unge animatøren skriver selv alle manus, gjør regi, tar bilder og redigerer alle sine filmer. Ambisjonene for framtida er tydelige, og forhåpentligvis vil første stopp bli Disney sitt trainee-program "animasjon" hvor han har søkt om opptak i sommer. Jon Mika ønsker gjennom sitt film- og animasjonstalent å sette Nord-Norge på kartet, både nasjonalt og internasjonalt.

Ellinor Staurbakk (25), dans

Med oppvekst på Engeløya i Steigen har Ellinor kjent på dansegleden siden de første steg på Bø Barneteater og Steigen Sagaspill. Etterhvert har hun blant annet tatt en Bachelor i Dans ved Institute of Arts Barcelona, i tillegg til en plass i kompaniet Edge ved London Contemporary Dance School. Vel hjemme startet hun nylig kompaniet Ærlig Talt med Thea Melby, hvor de nå turnerer i Nord-Norge med forestillingen Tynn Hud. Ellinor jobber også i andres produksjoner, og ønsker framover å opprette flere samarbeid med andre nordnorske kunstnere.

Tuva Frydenlund (19), sang

Tuva har vært med i operaer i Nord-Norge siden hun var seks år gammel. Nå studerer hun 1. året bachelor på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, og er samtidig mentorkandidat i Arktisk Filharmoni. Dette gir henne mulighet til å synge konserter med og i regi av orkesteret i Tromsø og Bodø, noe som passer ypperlig gitt en oppvekst i begge disse byene. Med sine 19 år er Tuva sin merittliste intet mindre enn imponerende, og det er ingen overdrivelse å kalle henne en av landsdelens største operatalenter. Hun er opptatt av å fremme musikken til norske komponister, også kvinnelige, og hun har som mål å være med på utviklingen av det klassiske miljøet i Nord-Norge.

Laila Labba (26), illustrasjon

I 2015 begynte Laila på sin lokale kunstskole i Karasjok. I 2020 fullførte hun en bachelorgrad i illustrasjon på the University of Huddersfield i England, og ble aspirant i Samisk Senter for Samtidskunst i 2021 via aspirantordningen til Kulturrådet. Hun har allerede gjort flere bokomslag og bokillustrasjoner, blant annet for Kirste Palttos Jođaseaddji Násti. Hun har tegnet illustrasjoner til den samiske VGS læreboka #giellaspáiddar 1 - sámegiella 1, tegnet blyantportrett av NRK journalist på oppdrag fra NRK Sápmi og illustrert motiver til klesmerket Laš. Laila ønsker nå å jobbe fulltid som kunstner og illustratør, og som en av få samiske innen dette feltet er det ingen tvil om at hun vil fylle en viktig rolle.

Ola Karlsen (29), stunt

Med utgangspunkt i kampsport har Ola jobbet knallhardt for å komme dit han er i dag som profesjonell stuntmann. Han har siden 2012 jobbet både nasjonalt og internasjonalt med stunt og sikkerhet for film, teater og såkalte arenashow. Ola beskriver selv det han gjør som en blanding av kunstner, idrettsutøver og HMS-arbeider. Ola har meritter i flere store norske filmer som La elva leve, I onde dager og Kampen om Narvik. Internasjonalt har han i flere år turnert med Marvel Universe Live!, et amerikansk arenashow som spilte over 700 forestillinger på 3 kontinenter. For å utvikle seg enda mer ønsker han framover å heve kompetansen sin rundt det som kalles "stunt rigging"; å bygge opp for stunt som vaierflyvning, høye fall, og diverse rykk og støt.

Solveig Skogdal (18), fagottist

Solveig har spilt fagott siden hun var 7 år og har utmerket seg både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, med stort talent innenfor det hun selv karakteriserer som et utrydningstruet instrument. Hun har mottatt flere priser og anerkjennelser for sine prestasjoner, blant annet “Grand Prix” i den internasjonale konkurransen Stages of Growth 2016 i Arkhangelsk. I tillegg til store prestasjoner som utøver, har Solveig også tatt en tydelig sosial rolle som blant annet orkesterrepresentant, elevrepresentant, leder i Tromsø kulturskole sitt brukerråd og referansegruppa for Unge talenter Nord.  Planene hennes framover er musikkstudier, hvor den største drømmen er å komme inn på Hochschule für Musik und Theater i München. I tillegg til studier, ønsker Solveig å spille på konkurranser, prøvespille til orkester og delta på masterclass.

Nikolai Schirmer (31), filmskapende frikjører

Etter endt jusutdannelse ved UiT Norges arktiske universitet i 2017, gjorde Nikolai skikarrieren om til en fulltidssatsing. I dag driver han en av verdens største kanaler for skifilm, en sammensmelting av kunst og sport, på YouTube. Nedkjøring ned urørte fjell fanges på film som deretter deles på filmfestivaler og på nett. I 2019 ble han European Skier of the Year. Nikolai er et enormt talent og internasjonalt forbilde innenfor sitt område med en helt unik formidlingsevne. Han benytter scenen han har fått ikke kun til å vise fram egne ferdigheter i kombinasjon med rå natur, men også til å fokusere på klimaendringer og utslipp fra skiindustrien, og formidle viktige budskap rundt sikkerhet og beredskap.

Anders Lund Selli (23), forsker

Anders er en medisinstudent som forsker på medisiner som kan brukes til å redde alvorlig nedkjølte pasienter. På tross av hans unge alder har han allerede to fagfellevurderte artikler i internasjonale tidsskrifter hvorav en som førsteforfatter, samt en rekke populærvitenskapelige artikler. Ambisjonen hans er å sikre mer forskning på hvordan potensielt livreddende medisiner virker ved lave kroppstemperaturer, som man for eksempel kan oppleve hvis man er utsatt for ulykker i fjellet eller til sjøs. De neste to årene ønsker han å gjennomføre videre forskning på potensielle legemidler som kan brukes ved lave kroppstemperaturer. Det kan bidra til bedre overlevelse og gi tryggere behandling.

Magnus Klæboe Nordgård (33), svømmetrener

Magnus har vært svømmetrener i større eller mindre grad siden 2004. Målet og ambisjonen hans er å bygge et sterkt miljø i Tromsø, slik at utøvere heller velger å satse på idrett her enn å flytte sørover slik tilfellet er i mange idretter, inkludert svømming. Fra høsten 2021 ble han valgt ut til å være assisterende juniorlandslagstrener for Norges Svømmeforbund.

Eilin Katarina Melkersen (31), blomsterdekoratør

Eilin kan vise til imponerende resultater innenfor sitt fag. Blant merittene ble hun i 2017 nordnorsk mester i blomsterdekorering og var valgt ut til det norske landslaget under Nordisk mesterskap i 2020. Melkersen involverer seg samtidig aktivt for utviklingen av eget fag, både for å påvirket faget i en mer bærekraftig retning og for å bidra til et kompetanseløft i Nord-Norge. Gjennom blant annet å være sensor for fagprøver i blomsterdekoratørfaget jobber hun for å øke rekrutteringen til blomsterdekoratørfaget. Hun holder også inspirasjons- og demonstrasjonsforedrag, for å påvirke faget i en mer bærekraftig retning, og bli kjent av kollegaer rundt i landet som en som kan miljøvennlige teknikker og utfordrer andre til det samme. For øyeblikket tar hun videreutdannelse innen botanisk design og ledelse, for på sikt kunne flytte hjem og starte egen bedrift i Nordland.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }