Gjennom Samfunnsløftet støtter vi små og store prosjekter som gjør landsdelen vår til en enda bedre plass å bo.
Dette støtter vi
Arena: Vi heier på møteplasser som skaper aktivitet og styrker lokal identitet og tilhørighet. Derfor støtter vi anlegg for idrett, kunst og kultur, initiativ og samarbeid som fremmer og skaper kultur fra og i nord, større festivaler og levende byrom.
Lokalsamfunn: Vi støtter mange små og store prosjekter som springer ut av lokalt engasjement og er tuftet på dugnadsvilje. Det kan være alt fra festivaler og arrangementer til utstyr, uniformer, drakter og instrumenter.
Ungdom: Vi vil bidra til å styrke unge menneskers framtidstro, stolthet og tilhørighet til landsdelen. Derfor støtter vi prosjekter som løfter hverdagen for nordnorsk ungdom, og som utvikler talent i flere sjangre. Sjekk også ut vårt talentstipend.
Innovasjon: Vi støtter prosjekter som legger til rette for innovasjon hos andre ved å senke terskelen for nytenking og kommersialisering av ideer, eller bidrar til økt innovasjonstakt i eksisterende næringsliv.
Årlig tema: Hvert år peker vi ut et tema som det satses ekstra på, og i 2024 er det Attraktive Nord-Norge. Gjennom tema ønsker vi å gjøre Nord-Norge enda mer attraktivt for folk og få flere med på den grønne omstillingen.
Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge bidrar i tillegg med støtte til allmennyttige formål i Nord-Norge og på Svalbard. Dette innebærer fritidstilbud, inkludering, beredskap og en rekke andre områder. Les mer på stiftelsens hjemmeside.
Verdt å vite før du søker
Prosjektet bør være tidsavgrenset eller gå til engangsutgifter til utstyr eller aktiviteter.
Vi er aller helst med på spleiselag, og som hovedregel kan vi bidra med inntil 50 prosent av totalsummen.
Du må ha et organisasjonsnummer for å søke, og aktiviteten må foregå i Nord-Norge.
Samfunnsløftet får inn rundt 3.000 søknader hvert år. Gudrun Gulldahl er tidligere leder for Samfunnsløftet, og forklarer at ikke alle kan få støtte:
– I løpet av ett år får vi søknader for nesten en milliard kroner, og så mye penger har vi ikke. Da må vi prioritere.
Du kan søke støtte til tiltak og prosjekt i Nord-Norge innenfor de oppgitte satsingsområdene: arena, ungdom, innovasjon og lokalsamfunn.
Søknaden skal inneholde et tydelig formål med prosjektet, målgruppen som skal nås, budsjett for prosjektet og en tydelig plan på hvordan det skal gjennomføres.
Når du har sendt inn søknaden, får du en e-post til adressen du har oppgitt. Den inneholder informasjon om når du kan forvente svar, og en link til kopi av søknaden.
Det finnes ingen begrensning for hvor mye du kan søke om, men vi vurderer alltid kvaliteten på både budsjett og finansieringsplanen når vi ser på søknaden. Jo større søknadssum, desto større krav har vi til finansieringsplan og budsjett.
Vi er aller helst med på spleiselag, og som hovedregel kan ikke samfunnsutbyttet utgjøre mer enn 50 prosent av totalsummen. Det betyr ikke at det lønner seg å søke om halvparten av kostnadene, for det at dere jobber med å få penger fra flere kilder vil alltid telle positivt i vår vurdering.
Når prosjektet er avsluttet sender du inn utbetalingsskjema. Link til dette fikk du i tildelingsmailen eller e-posten du mottok da søknaden ble sendt inn. Skjemaet må fylles ut av den samme som sendte inn søknaden.
Ja, du kan søke så mange ganger du vil. Har du fått avslag anbefaler vi deg å jobbe med å heve kvaliteten på prosjektet dersom du søker på nytt. Har du fått ja på din søknad oppfordrer vi deg til å fullføre det prosjektet før du søker om støtte til noe nytt. I hver søknadsrunde har vi langt flere gode prosjekter enn vi har midler til.
Vi ser på hvordan søknaden faller inn under områdene våre. Disse er basert på 10.000 innspill fra hele Nord-Norge, som ble til strategien Samfunnsløftet.
I tillegg vurderer vi:
Kvaliteten i søknaden: Hvor gjennomarbeidet framstår søknaden, inkludert kvaliteten i budsjett og finansieringsplan?
Samfunnsnytte: Hvor mange kommer prosjektet til gode, innenfor et rimelig anslått nedslagsfelt?
Bolyst og livskvalitet: I hvor stor grad bidrar prosjektet til å skape aktiviteter, nye relasjoner, styrke lokal identitet eller på andre måter øke tilknytning til lokalsamfunnet?
Katalysator: Hvilket potensial har prosjektet for å utløse andre midler og skape nye initiativ?
Dugnad: Hvilket potensial har prosjektet for å utløse frivillig innsats, enten under gjennomføring eller etter at det er ferdig? For innovasjonssøknader vurderer vi i tillegg om prosjektet bidrar til å styrke virkemiddelapparatet for innovasjon eller bidrar til nye arbeidsplasser.
Ja! Vi er aller helst med på spleiselag, og store prosjekter må vise at de har fått med seg flere bidragsytere. Støtten kan maksimalt utgjøre 50 prosent av totalsummen, men som oftest er den lavere enn det. Vi vurderer alltid hvor realistisk finansieringsplanen er.
Lokalsamfunnet får den største delen av overskuddet i SpareBank 1 Nord-Norge. De siste ti årene har tusenvis av gode prosjekter fått støtte gjennom Samfunnsløftet.
Som kunde hos oss bidrar du også til Samfunnsløftet. Jo flere kunder vi har, desto mer penger går tilbake til ildsjelene. I lag gjør vi Nord-Norge til en enda bedre plass å bo.
{
"EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.",
"CHECKBOX_ERROR": "",
"CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene",
"DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.",
"DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).",
"RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.",
"POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).",
"TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.",
"TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.",
"ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).",
"ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).",
"SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).",
"PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).",
"MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)",
"SEARCH_ALLE": "Alle",
"MORE_INFO": "Vis mer informasjon",
"RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor",
"RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver",
"VIEW_IN_MAP": "Vis i kart",
"BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har",
"AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg",
"AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg",
"MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver",
"MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå",
"MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en",
"FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema
",
"FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse",
"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR",
"TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn",
"NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.",
"SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land",
"GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på",
"GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for",
"MODAL_CLOSE": "Lukk",
"SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til",
"SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?",
"SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min",
"SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå",
"SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort."
}