Koronaviruset fører til mye usikkerhet. Hva gjør jeg hvis jeg blir permittert? Hva skjer med sparepengene mine? Hva dekker reiseforsikringen?
Viktig informasjon relatert til koronaviruset
Trenger du avdragsfrihet?
Er du permittert eller har mistet inntekten på grunn av koronakrisen? Nå kan du søke om avdragsfrihet på alle typer lån.
Reise til utsatte områder
Har du vært eller skal du på reise? Her finner du informasjon, spørsmål og svar om forsikring og koronaviruset.
Permittering og pensjon
Dersom du blir permittert, får dette konsekvenser også for pensjonssparingen din. Her kan du se hva du bør være oppmerksom på.
Spørsmål og svar
Har du behov for avdragsfrihet, kan du nå søke om det på hele eller deler av lånet ditt. Du kan også søke om avdragsfrihet hvis du har fastrentelån.
Vi tilbyr også avdragsfrihet på billån, forbrukslån og kredittkort.
Vi behandler sakene løpende og så raskt vi kan, og de fleste får svar på søknaden i løpet av 2-3 dager. Hvis du har kausjonist på lånet kan behandlingstiden være opp mot 5 virkedager.
Vi er opptatt av å finne gode løsninger for hver enkelt av dere. Opplever du økonomiske utfordringer som følge av situasjonen så ta kontakt så tidlig som mulig. Sammen kan vi se på mulige løsninger og hva som kan være aktuelt for akkurat deg.
For å hjelpe deg har vi nå gjort det enklere å søke om avdragsfrihet på lånet ditt.
NAV kan hjelpe deg hvis du trenger forskudd på dagpenger.
Etter Norges Banks justering av rente 13 og 20. mars har vi i SpareBank 1 SMN varslet en endring på inntil 0,85 prosentpoeng.
Vi har forståelse for at det er komplisert å forstå sammenhengen mellom renten i Norges Bank og prisen bankene må betale for å hente inn penger. Vi finansierer utlån gjennom egne innskuddskunder og fra det såkalte pengemarkedet. NIBOR, som er referanserenten i Norge, påvirkes av det Norges Bank gjør, men endres ikke likt med endringene i Norges Bank. Et eksempel på hvordan det ikke er direkte sammenhenger ser vi etter Norges Banks siste renteendring på 0,75 prosentpoeng. Til sammenligning har pengemarkedsrenta (NIBOR) fram til mandag 23. mars kun gått ned med 0,22 prosentpoeng. Forskjellen sier mye om den store usikkerheten som preger pengemarkedet for tiden. I tillegg må bankene også betale et påslag som først og fremst avhenger av risikoen i finansmarkedene. Nå har dette påslaget skutt i været på grunn av koronaviruset.
På Finansnorge.no finner du mer informasjon.
Vi anbefaler at du beholder BSU'en så lenge du kan. Med skattefradrag og høy rente er det den beste spareformen for unge, og du kan bare ha en BSU i løpet av livet.
Hvis det skorter mye nå, så ta kontakt med en rådgiver før du avslutter BSU'en, slik at vi kan se på alternative løsninger. Når det er sagt, så er det selvsagt opp til deg, og du kan be om å få avsluttet BSU for å betale inn på boliglånet. Du trenger ikke betale inn alt med en gang.
Du selv må kunne dokumentere til Skatteetaten at pengene har gått til å kjøpe bolig etter at BSU ble opprettet.
Kombinasjonen av koronakrise og oljeprisfallet har ført til stort fall på børsen. Dette gjør at du kanskje lurer på hva du skal gjøre med sparingen din? Vi har samlet noen ofte stilte spørsmål og svar.
Vi behandler lånesøknader som vanlig. Søk om lån her.
EiendomsMegler 1 Midt-Norge ønsker å legge til rette for at bolighandelen kan gå så normalt og så trygt som mulig i tida framover. Det er derfor etablert nye, gode rutiner i forbindelse med kjøp og salg av bolig.