smn-samfunnsutbytte-naringsdriv-banner-ny


Næringsdriv 13. november

Hva skal til for å lykkes i en verden som skriker etter omstilling?

Noen hevder at Norge er et håpløst sted å sette nye ideer ut i livet, og få bedrifter til å blomstre for å skape en fremtid her. Samtidig har vi mange gode eksempler på det motsatte. Under årets Næringsdriv tar vi utgangspunkt i ekte utfordringer vi trenger å løse, og sammen løfter vi blikket for å få ting til å skje.

Vi inviterer til Næringsdriv

Onsdag 13. november, 12.00 - 18.30
Studentersamfundet, Trondheim

Erna Solberg, Thomas Seltzer, Scott Stern og en rekke andre kloke hoder står på scenen for å inspirere, diskutere og stille de viktige spørsmålene. 

Konferansen passer for alle som er opptatt av et nyskapende lokalt næringsliv - studenter, etablert næringsliv, gründere og akademia.

Dagen ledes av Hilde Sem Lykke, leder samfunnsutbytte og Rolf Jarle Brøske, konserndirektør kommunikasjon og merkevare.

Video placeholder image

Har vi øye for økonomisk vekst?

På årets Næringsdriv vil deltakerne få ta del i spennende foredrag og aktuelle debatter om ulike tema som er viktige for utviklingen av Midt-Norge.

Hva skal til for at dette skal være en attraktiv region for å etablere og utvikle næringsliv, men også å bo og leve i?

Vi får debatt om hva som skal til for god økonomisk vekst og hvordan valget i USA kan ha innvirkning på verden fremover.

Som alltid tar vi også tempen på lokalt næringsliv, vi deler ut to priser, og mye mer!

Program

12.00 Lunsj og registrering  
     
13.00 DEL 1: IKKE KOM TIL NORGE! ELLER...?  
  Åpning i Storsalen med underholdning Dagens konferansierer: Hilde Sem Lykke og Rolf Jarle Brøske, SpareBank 1 SMN
  Velkommen Jan-Frode Janson, konsernsjef, SpareBank 1 SMN
  "Just don't come to Norway" Christer Dalsbøe, gründer
  Er norsk økonomi klar for omstilling? Elisabet Holvik, sjefsøkonom, SpareBank 1
  Hvordan ser det ut for lokalt næringsliv?  Vegard Helland, konserndirektør, SpareBank 1 SMN
  Hva skal til for å lykkes med omstilling? Og hva kan Norge lære av andre land som har lykkes? Scott Stern, professor i ledelse og innovasjon, MIT
     
15.05 DEL 2: DE GODE IDEENE ER DER - MEN HVORDAN HEIER VI DEM FREM?  
  En trøndersk gründersuksess Martin Sivertsen, Head of Experience & Product, Breach VR
  Et trøndersk veksteventyr Børge Sørlie, CFOO, Maritime Robotics
  Hvordan kan Norge legge til rette for at flere lykkes med innovasjon og bærekraftig vekst? Panelsamtale Ledes av Harry Tiller. Med Erna Solberg (Høyre), Ole Erik Almlid (NHO), Peggy Hessen Følsvik (LO), Cecilie Myrseth, næringsminister
  Fremtidens verdiskaper - Finale  Fem lokale vinnere pitcher sin ide for fagjuryen. Premie: 500.000 kroner.
     
17.20 DEL 3: USA VAKLER. LUKTER DET KAOS FOR OSS ALLE?  
  Valget i USA - betraktninger Thomas Seltzer
  Utdeling av priser: Fremtidens verdiskaper og Årets kremmer Jan-Frode Janson, konsernsjef og Vegard Helland, konserndirektør, SpareBank 1 SMN
     
18.00 DEL 4: RÅKK OG VERDIFULL NETTVERKSBYGGING  
  Konsert med Gåte  
18.30 Mingling og nettverksbygging  
     
  *** Endringer i programmet kan forekomme  

Nytt for året er kåring av “Fremtidens verdiskaper”. En halv million kroner venter vinneren!

Fem gründere tar med seg sine knakende gode idéer til finalen på Næringsdriv 2024 og kjemper om den store potten og den gjeve prisen. Finalistene er Sensnet Analytics, Vinnu Spirits, Norwegian Seaweed, Naya og Basic Energy.


Disse står på scenen

  • Jan Frode Janson

    Jan-Frode er doktor ingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU og siviløkonom fra Bodø.

    Han har vært konsernsjef i SpareBank 1 SMN siden 2019 og er blant annet leder i bransjestyre bank og kapitalmarked.

  • Før Braver har Christer vært strategikonsulent i Knowit, første ansatt og kommersielt ansvarlig for teknologiselskapet Timely, i tillegg til utradisjonelle karrierer som musiker, profesjonell pokerspiller og entreprenørskapspedagog.

  • smn-naringsdriv-trondheim-2024-elisabeth-holvik

    Elisabeth er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Bergen. Hun har bred erfaring fra bank og finans.

    Hun sitter i arbeidsutvalget i Senter for Pengepolitikk (CME) på BI. 

  • smn-naringsdriv-trondheim-2024-vegard-helland

    Vegard er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bodø og autorisert finansanalytiker fra NHH. Han har vært ansatt i SpareBank 1 SMN siden 2003 og har primært jobbet mot bedriftsmarkedet.

  • smn-naringsdriv-trondheim-2024-scott-stern

    Scott er blant annet leder av MIT REAP programmet som jobber med innovasjonsøkosystemet rundt MIT i Boston – som har blitt verdens mest suksessrike gründerregion.

    Han vil dele av sin erfaring fra ti år med programmet og av sin erfaring av den økte satsingen som nå pågår i USA med blant annet CHIPS and Science Act og hvordan USA satser strategisk på å bygge sterke lokale innovative økosystem rundt universiteter. Ikke minst vil Scott kunne gi råd til hvordan NTNU og Trondheim kan bygge et sterkere innovativt økosystem. 

  • smn-samfunn-naringsdriv-trondheim-2024-martin-sivertsen-breach
  • smn-samfunn-naringsdriv-trondheim-2024-borge-sorlie-maritimerobotics
  • Harry skal lede debatten. Han har bred erfaring med slikt arbeid, både gjennom tidligere jobb som journalist og kommentator i Adresseavisen og i nåværende jobb som kommunikasjonsrådgiver i Trondheim kommune. Han har også tidligere samarbeidet med NRK Trøndelag om direkte-debatter på TV og har gjort programlederjobber for Naturkanal1 i flere sesonger.

  • Erna Solberg

    Tidligere statsminister Erna er leder for Høyre, representant for Hordaland 2021 - 2025 og medlem i utenriks- og forsvarskomiteen. Hun er medlem i Europautvalget og Stortingets delegasjon i forbindelser med Europaparlamentet.

  • smn-naringsdriv-trondheim-2024-ole-erik-almlid-nho

    Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013, først som direktør med ansvar for kommunikasjon og regioner, og fra 2015 som viseadministrerende direktør med ansvaret for næringspolitikken i NHO. Han tiltrådte som administrerende direktør i desember 2018.

  • smn-naringsdriv-trondheim-2024-peggy-folsvik-lo

    Peggy er LOs leder, valgt av LO-kongressen i 2022. Hun har vært en del av LOs ledelse siden 2013, først en periode som førstesekretær, deretter som første nestleder fra 2017.

    Peggy har tidligere vært nestleder i Handel og Kontor, og har sin yrkesbakgrunn fra luftfarten.

  • smn-naringsdriv-trondheim-2024-cecilie-myrseth

    Cecilie Myrseth er utdannet psykolog fra Universitet i Troms, stortingsrepresentant siden 2017 og medlem av sentralstyret i Arbeiderpartiet siden 2019. Hun har vært medlem i Næringskomiteen fra 2017 - 2021 og er tidligere fiskeripolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Fra 2021 har hun vært medlem i Helse- og omsorgskomiteen.

    Hun var fiskeri- og havminister fra 16. oktober 2023 - 19. april 2024 og har lang erfaring fra Ap og AUF. Hun har vært leder av Troms Arbeiderparti, og hatt flere verv i partiet, deriblant i fylkestinget og fylkesrådet i Troms. Hun har også bakgrunn fra Elevorganisasjonen.

  • smn-naringsdriv-trondheim-2024-thomas-seltzer

    Thomas Seltzer er en av Norges mest respekterte programledere. Mange kjenner han fra seersuksessen "UXA - Thomas Seltzers Amerika" på NRK, som er en av norsk fjernsyns mest sette dokumentarserier de siste årene, med over en million seere. I serien besøker Seltzer sitt første hjemland for å finne ut hva som har skjedd med det. Det var en reise som startet i hans gamle hjemby, i det såkalte Rustbeltet, og som endte ved familiefarmen på prærien i Kansas, der han har røtter helt tilbake til 1870-tallet.

    Thomas Seltzer er nå tilgjengelig med et foredrag om denne reisen hvor han forteller om hva han fant, og med et brennende engasjement vi ikke er vant til fra den gamle ironikeren, forklarer han hvor det ble av hans favorittdrøm, nemlig Den amerikanske, og hvor veien går videre for hans kjære USA.

    Thomas Seltzer har i ti sesonger vært på lufta på NRK med det popkulturelle humorprogrammet Trygdekontoret. I 2015 ledet han også reportasjeserien  Natta, Norge - en serie hvor han besøkte mennesker og steder i Norge som har en historie å fortelle.

    Thomas Seltzer vant Gullruten for beste mannlige programleder i både 2012 og 2013. I 2013 ble han også kåret til «Årets medienavn». Hans underholdningskarriere startet som musiker i rockebandet Turbonegro, et band han var med på å starte. Artisnavnet hans er Happy-Tom, og etter ni album er bandet fremdeles aktive.

Nyhetsartikler

Verden skriker etter omstilling

Hva skal til for å lykkes? Vi tar opp problemstillingen på årets Næringsdriv.

smn-fremtidens-verdiskaper-illustrasjonsbilde

Vi feirer lokale gründere

Fremtidens verdiskaper ble opprettet i år. Hvorfor ble den opprettet og hvorfor er den så viktig?

smn-samfunn-fremtidens-verdiskaper-naya

Hvem er finalistene?

Fem verdige finalister møtes i finalen av Fremtidens verdiskaper. Hvem er de?

Konjunkturbarometer 2024

Næringsdriv er en møteplass for lokalt næringsliv og bidrar til at lokale bedrifter får den innsikten og kunnskapen de har behov for. Konjunkturbarometeret er SpareBank 1s temperaturmåling på næringslivet i regionen.

Hvordan er den økonomiske situasjonen i Midt-Norge sammenlignet med resten av landet? Hvordan påvirker både økt rente og prisvekstn æringsutviklingen i regionen vår?

Konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebank 1 SMN Vegard Helland presenterer de siste prognosene for økonomisk utvikling i regionen vår på årets Næringsdriv.

Lokalsamfunnet er vår største eier, og får sin del av bankens overskudd. Dette kaller vi samfunnsutbytte. Hvert år bidrar samfunnsutbyttet til små og store formål som skal gjøre Midt-Norge til en enda bedre plass å bo og jobbe i. 

Innovasjon og verdiskaping er et viktig område som vi investerer i. Vi tilfører kultur, kompetanse og kapital som skaper fremtidens næringsliv og bidrar til lokal verdiskaping. Derfor går deler av vårt samfunnsutbytte til å gjøre Næringsdriv mulig. 

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }