Bunadsforsikring
Har du en dyr bunad kan det være lurt med bunadsforsikring. Med reise- og innboforsikring er du kun delvis dekket.
Har du en dyr bunad kan det være lurt med bunadsforsikring. Med reise- og innboforsikring er du kun delvis dekket.
Hvis du har en dyr og fin bunad med høy affeksjonsverdi kan det være lurt å kjøpe en egen forsikring til bunaden. Affeksjonsverdien kan vi aldri erstatte, men du er dekket mot blant annet uhell, skader og tyveri.
Har du allerede innboforsikring og/eller reiseforsikring er du kun dekket for visse hendelser.
Reiseforsikringen dekker bunaden utenfor hjemmet, mens innboforsikring dekker bunaden i hjemmet. Med en egen verdisakforsikring på bunaden er du dekket mot nesten alle hendelser, i hele verden.
Oversikten er forenklet. Se vilkår for detaljer.
Dekninger | ||
---|---|---|
Tyveri | Dekkes av Reiseforsikring | |
Brann | Dekkes ikke av Reiseforsikring | |
Vannskader | Dekkes ikke av Reiseforsikring | |
Uhell | Dekkes ikke av Reiseforsikring | |
Mistet/blitt borte | Dekkes ikke av Reiseforsikring | |
Forsikringssum og egenandel | ||
Erstatningssum | ||
Egenandel |
Her kan du laste ned fullstendige vilkår som gjelder hvis du kjøper forsikring i dag.
Har du verdisakforsikring hos oss fra før, må du logge inn og sjekke vilkårene som gjelder for deg.
Bunaden tas ofte i bruk på 17. mai, konfirmasjoner og ved andre typer fest. Da er det fort gjort at bunaden får både rifter og søl på seg. Ønsker du egen forsikring på bunaden, får du dekket for slike uhell (som verken reise- eller innboforsikringen dekker):
Du kan selv velge forsikringssum, slik at du er sikker på å få full erstatning hvis noe skulle skje. Egenandelen er kun 1.000 kroner.
Har du hatt uhell, skade eller tyveri av bunaden?
Nei, verken innboforsikringen eller reiseforsikringen dekker ting som blir mistet.
For å få dekket ting du mister må du ha en egen verdisakforsikring. Hvis du for eksempel mister gifteringen, må denne være forsikret med en helt egen verdisakforsikring for å kunne få erstattet tapet.
Se også:
Dekker innboforsikringen mobil, pc og nettbrett?
Dekker innboforsikringen briller?
Dekker reiseforsikring sykkel?
Dekker forsikringen frastjålet jakke?
1. Meld fra
2. Finn frem dokumentasjon
For å hjelpe deg er dette relevant for oss:
Når du kommer hjem, lag en liste på stjålne gjenstander og finn kvitteringer.
3. Kontakt oss
Ring oss på (+47 915) 02300 hvis du trenger praktisk og umiddelbar hjelp.
Ellers kan du vente med å kontakte oss til du kommer hjem.
4. Hva skjer etterpå?
Har du all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig når du kontakter oss, blir vi som oftest enige i første telefonsamtale. Vi forteller deg hva du eventuelt trenger å sende av dokumentasjon.
Det er flere måter å komme i kontakt med Fremtind Forsikring på, og det er ikke alltid så lett å vite hvor du skal henvende deg. For å vite hvem du skal kontakte, må vi vite hva du ønsker hjelp med:
Hjelp med forsikring
I motsetning til mange andre forsikringsselskap så sitter forsikringsrådgiverne for Fremtind Forsikring i bankene. Det er altså oss i banken du kontakter, og ikke Fremtind direkte. Vi hjelper deg med alt fra kjøp, endringer og oppsigelse, til fakturaspørsmål.
Kontakt oss på telefon, chat eller besøk oss på et kontor. Kontaktinformasjon finner du nederst på siden, eller ved å logge inn til «mine forsikringer».
Melde ny skade/sak
Fremtind Forsikring har en stor skadeavdeling som hjelper deg som har hatt en skade eller skal melde en ny forsikringssak. Melder du saken din på nett først, slipper du ventetid på telefon. Kontakt Fremtind Forsikring på telefon: 915 02300
Pågående sak
Har du allerede en pågående sak, finner du telefonnummer og e-post til din skadebehandler ved å logge inn til «mine skadesaker».
Klage
Hvis noe ikke er som det skal, setter vi pris på at du forteller det til oss. Send inn klage på forsikringsselskap.
Forsikringssum er den summen du får utbetalt hvis det skjer noe som forsikringen din dekker. Forsikringssummen må ikke forveksles med forsikringspremien, som er prisen du betaler for forsikringen.
Skadeforsikringer
For skadeforsikring er forsikringssummen det samme som en makssum, mens den reelle summen er den summen det koster å reparere eller skaffe ny (minus eventuelle fradrag og egenandel). Tre eksempler på forsikringssummer:
Personforsikringer
For personforsikring er det litt annerledes. Her har du to eksempler:
Ved utbetaling av for eksempel uførepensjon i uføreforsikringen og barneforsikringen regnes forsikringssummen ut i antall G (grunnbeløpet i folketrygden).
Høy vs lav forsikringssum?
I mange tilfeller kan du velge forsikringssum selv, som for eksempel i dyreforsikringene og de fleste personforsikringene. Jo lavere forsikringssum du velger, jo billigere blir forsikringen.
Reisegods er personlige eiendeler du har med deg på reisen eller turen ut av huset, med noen få unntak.
Med vår helårs reiseforsikring har du ubegrenset samlet forsikringssum (erstatning) for reisegods, men erstatningen er begrenset til 40.000 kroner per enkeltgjenstand. For kontanter, pass og reisedokumenter er maks erstatning 10.000 kroner per person.
For enkeltreiseforsikringen i kredittkortet har du 30.000 kroner i samlet forsikringssum, med en begrenset erstatning på inntil 10.000 kroner per enkeltgjenstand.
Følgende eiendeler erstattes med samlet sum:
(eksempel: tar du med deg 5 dyre smykker på reise med helårs reiseforsikring, er makserstatningen på 40.000 kroner til sammen for alle smykkene).
Gjenstander utover det som står nevnt over erstattes med inntil 40.000 kroner per gjenstand i helårs reisenforsikirngen (10.000 for enkeltreiseforsikirngen). Har du verdisaker som for eksempel sykkel, briller, smykker eller klokker som er verdt mer, så anbefaler vi å forsikre de med verdisakforsikring. Da får du igjen hele verdien, i tillegg til at du er for dekket flere hendelser.
Følgende gjenstander er ikke ansett som reisegods, og er derfor ikke dekket av reiseforsikringen:
Se også:
Hva er egenandelen på reiseforsikringen?
Er sykkelen min dekket av innbo- eller reiseforsikringen?
Dekker reiseforsikring tap av briller?
Dekker reiseforsikring knust mobil?
Dekker reiseforsikringen skadet og ødelagt bagasje?
Definisjonen på innbo og løsøre er gjenstander som ikke er en del av den faste eiendommen. Innbo og løsøre inkluderer ting du eier og bruker hjemme, og som du vanligvis tar med deg når du flytter. Du kan tenke på innbo som de tingene som faller ut hvis du snur huset ditt på hodet.
Innbo er typiske ting som ikke sitter fastmontert i boligen. Eksempler på dette er møbler, klær, elektrisk utstyr, bøker, sykler, verktøy, gressklipper og snøfreser. Ting som står lagret i kjelleren, loftet og garasjen, regnes også som innbo. Disse tingene kan forsikres gjennom en innboforsikring.
Det er viktig å merke seg at gjenstander som gulv, varmepumpe, kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer ikke anses som innbo, men som en del av huset. Skade på disse tingene dekkes vanligvis av husforsikringen, ikke innboforsikringen.
Bedrifter kan ha en tilsvarende løsøreforsikring for å dekke skade på gjenstander som ikke er en del av den faste eiendommen.
Ting du tar med deg på reise, kalles reisegods.
Se også:
Hva dekker innboforsikringen?
Gjelder innboforsikringen jeg har hjemme på hytta også?
Hva er innboforsikring?
Hva dekker husforsikringen?
*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2023 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for en rekke forsikringer, blant 21 andre forsikringsselskap.
Les om våre best i test-utmerkelser
Du kjøper forsikringen din hos SpareBank 1, og den dagen du må bruke den, kontakter du forsikringsselskapet vårt Fremtind Forsikring.